2 paket svarta bönor (7 dl kokta bönor)
10 soltorkade tomater
2 gula lökar
6 pressade vitlöksklyftor
1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
1 dl Kockens potatismjöl
1 msk Kockens basilika
1 msk Kockens paprikapulver
1 msk Kockens spiskummin
1 krm Kockens cayennepeppar
1 tsk Kockens svartpeppar
1 tsk Himalayasalt
Vegetariska bönburgare
Ingredienser
Instruktioner
- Gör ditt chiaägg genom att blötlägg 1 msk chiafrön i 3 msk vatten.
- Mixa bönor, soltorkade tomater till en smet, enklast i en matberedare
- Finhacka löken och tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
- Forma smeten till 4-5 burgare.
- Hetta upp en stekpanna med olja och låt burgarna få rejäl yta utan att brännas.
- Sänk sedan värmen och stek ca 4 minuter.
Servera med bröd och friterade vaxbönor.