Sötpotatisfalafel med myntadressing

Ingredienser

Sötpotatisfalafel

280 g sötpotatis
75 g rödlök
4 dl kokta kikärtor (230 g)
1 ägg
0,5 dl Kockens potatismjöl
1 tsk salt
1 tsk Kockens vitlökspulver
1 tsk Kockens spiskummin
1 tsk Kockens paprikapulver
1 tsk Kockens persilja
0,5 tsk Kockens svartpeppar
6-7 msk Kockens vita sesamfrön ca 5-6 msk Kockens svarta sesamfrön

Myntadressing

2 dl turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
1,5 tsk Kockens mynta
1 krm salt
1 krm Kockens svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung

Örtvinägrett

3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1,5 krm salt
1 krm Kockens svartpeppar
1 krm Kockens vitlökspulver
1 krm Kockens mynta
1 krm Kockens persilja
1 krm Kockens oregano

 

Instruktioner

Sötpotatisfalafel

1. Riv sötpotatisen och skiva löken
2. Mixa samman alla ingredienser i en matberedare till en tjockare smet.
3. Forma till bollar
4. Blanda ihop sesamfröna och rulla sedan bollarna i fröna.
5. Stek försiktigt på medeltemperatur så de får fin stekyta, låt dem sedan gå klart i ugnen i ca 15 min på 150 grader.

Myntadressing

Blanda samman alla ingredienser och servera.

Örtvinägrett

Blanda samman ingredienserna och ringla över din sallad.

Kontakta oss!