Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Skurna pepparkakor

Ingredienser

ca 80 st

125 g smör

1 dl socker

3/4 dl mörk sirap

1 msk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens ingefära malen

2 tsk Kockens nejlika malen

1 tsk Kockens kardemumma malen

1 ½ tsk Kockens bikarbonat

3 ½ dl vetemjöl

1 dl skållad hackad mandel

 

Instruktioner

  1. Lägg smör, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Rör under upphettning tills allt har smält ihop. Låt blandningen svalna.
  2. Blanda bikarbonat, vetemjöl och mandel och rör ner i smör/sockerblandningen. Arbeta samman lätt till en ganska lös deg.
  3. Forma en fyrkantig längd när degen kylt ner till formbar massa. Linda in den i plastfolie och låt ligga i kyl exempelvis under natten.
  4. Skär längderna i tunna skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 °C, 6-8 minuter, allt beroende på tjocklek.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?