
Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Skurna pepparkakor
Ingredienser
ca 80 st
125 g smör
1 dl socker
3/4 dl mörk sirap
1 msk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens ingefära malen
2 tsk Kockens nejlika malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
1 ½ tsk Kockens bikarbonat
3 ½ dl vetemjöl
1 dl skållad hackad mandel
Tillagning
- Lägg smör, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Rör under upphettning tills allt har smält ihop. Låt blandningen svalna.
- Blanda bikarbonat, vetemjöl och mandel och rör ner i smör/sockerblandningen. Arbeta samman lätt till en ganska lös deg.
- Forma en fyrkantig längd när degen kylt ner till formbar massa. Linda in den i plastfolie och låt ligga i kyl exempelvis under natten.
- Skär längderna i tunna skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 °C, 6-8 minuter, allt beroende på tjocklek.