
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Nudelbowl med tofu
Ingredienser
4 portioner
150 g risnudlar
½ grön gurka
1 morot
100 g valfria groddar
1 liten påse valfri blandsallad 100-125 g
500 g fast tofu
olja till stekning
salt och Kockens svartpeppar malen
½-1 tsk Kockens paprikapulver
1 dl majsstärkelse
Kryddblandning
2 citrongräs
3 salladslökar
1 liten röd paprika
1-2 krm Kockens koriander
1-2 krm Kocken chili flakes
1-2 krm Kockens gurkmeja
2 krm Kockens ingefära malen
1-2 msk hett vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk soja
3 msk valfri olja
Garnering: 1 kruka färsk koriander
Tillagning
- Tillred risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll från vattnet i ett durkslag och spola över med kallt vatten. Lägg tillbaka i bunken. Ringla över lite olja och lite salt, rör om.
- Skär gurka i stavar. Skala moroten och hyvla tunt med potatisskalare.
- Skär tofun i skivor och torka dem lätt med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och doppa i majsstärkelse. Stek dem försiktigt i het panna med olja tills de har fått fin färg.
- Fräs fint strimlat citrongräs, salladslök med tärnad paprika i olja. Strö över kryddorna.
- Lös upp buljongtärningen i hett vatten, tillsätt soja, olja och häll över i pannan. Stek ytterligare i någon minut och låt svalna något.
- Fördela nudlar och grönsaker i en skål. Toppa med stekt tofu och fördela kryddblandningen över. Dekorera med färsk koriander