150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1-1 ½ tsk Kockens kardemumma malen
1 ½ tsk bakpulver
ca 1 ½ påse á 25 g Kockens vita vallmofrön
2 ½-3 dl skivade rabarber
1 msk socker
½ msk Kockens potatismjöl
Kryddig vallmokaka
Ingredienser
Instruktioner
1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med kardemumma och bakpulver. Sikta ner under omrörning. Vänd ner vallmofröna.
2. Blanda socker med potatismjöl och strö över rabarbertärningarna. Vänd försiktigt ner i smeten och häll upp i en väl smord och bröad avlång form, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan på 175 °C, 50- 60 minuter. Prova med sticka. Låt svalna något och stjälp ur. Låt den gärna ligga till sig till nästa dag, då den blir saftigare och samtidigt lite ”crispy” av vallmofröna.