Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kassler i örtrik sås

Ingredienser

4 port.

500 g kassler
1 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
rivet skal och saft av ½ citron
½ tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
2 dl vatten
1 tsk Kockens Potatismjöl
8-10 rädisor

Instruktioner

Skär kasslern i tunna skivor. Lägg kasslern i en form. Strö över örter, citronskal, salt och peppar. Häll över pressad citron och vatten. Låt puttra i 200 °C i ca 10 minuter. Häll över spadet i en kastrul.l Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i kastrullen pannan och låt koka upp. Häll såsen över  kasslerskivorna. Skölj och hacka rädisorna och strössla rädishack över kasslern.

Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!