100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
10 g (1/2 msk) ljus sirap
30 g (1/2) uppvispat ägg
1 tsk Kockens kanel malen
1/2 tsk Kockens ingefära malen
1/2 tsk Kockens kryddnejlika malen
1/2 tsk Kockens kardemumma malen
1 tsk Kockens bikarbonat
200 g (3 3/4 dl) Lailas blå mjölmix
15 st skållade, skalade och halverade sötmandlar till garnering
Glutenfritt recept
Glutenfria pepparnötter
Ingredienser
ca 30 stycken
Instruktioner
- Rör smör, socker och sirap smidigt i en bunke.
- Tillsätt ägg och blanda ihop ordentligt.
- Rör ner kryddorna tillsammans med mjölmixen blandad med bikarbonat.
- Arbeta ihop degen och dela den i 30 delar.
- Rulla till bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en mandelhalva i varje kaka.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.