1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
2 dl vispgrädde
ca 200 g hjortron eller havtorn
3-4 msk strösocker
1-2 tsk Kockens potatismjöl
citronmeliss
4 port.
1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
2 dl vispgrädde
ca 200 g hjortron eller havtorn
3-4 msk strösocker
1-2 tsk Kockens potatismjöl
citronmeliss
Tillred moussen enligt anvisningar på förpackningen. Fördela moussen i vackra glas. Ställ in i kyl för att stelna.
Häll bären i en kastrull och blanda ner socker. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Låt bärmassan koka upp och tillsätt potatismjölredningen i en fin stråle under omrörning tills den tjocknar. Den ska bara koka upp.
Låt kallna.
Spritsa på vispad grädde och skeda över bären på chokladmoussen. Servera resterande i en skål vid sidan om. Garnera med citronmeliss.