200 g smör, rumstempererat
3 dl råsocker
2 tsk Kockens ingefära malen
1 tsk Kockens hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
200 g smör, rumstempererat
3 dl råsocker
2 tsk Kockens ingefära malen
1 tsk Kockens hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
1. Bryn 100 g smör, koka upp smöret under omrörning tills det blir mörkbrunt och doftar nötigt. Låt svalna.
2. Vispa samman 100 g av smöret med sockret fluffigt. Vänd ned det brynta smöret. Sikta i de torra ingredienserna . Blanda ihop till en deg.
3. Dela degen i fyra bitar, av varje bit bör du få ut 12 bitar. Rulla till små bollar, lägg på en plåt och baka i 150 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.
Smaken varieras med rivet apelsinskal, citronskal eller vanilj.