Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Frasiga bondkakor

Ingredienser

200 g smör, rumstempererat

3 dl råsocker

2 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens hjorthornssalt

4 dl vetemjöl

Instruktioner

1. Bryn 100 g smör, koka upp smöret under omrörning tills det blir mörkbrunt och doftar nötigt. Låt svalna.

2. Vispa samman 100 g av smöret med sockret fluffigt. Vänd ned det brynta smöret. Sikta i de torra ingredienserna . Blanda ihop till en deg.

3. Dela degen i fyra bitar, av varje bit bör du få ut 12 bitar. Rulla till små bollar, lägg på en plåt  och baka i 150 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

Smaken varieras med rivet apelsinskal, citronskal eller vanilj.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!