Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vitlöksfylld portabella

Ingredienser

4 port.

8 portabellasvampar
½ knippa bladpersilja
½ knippa basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 tsk Kockens Potatismjöl
½-1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
2 dl riven lagrad ost

Instruktioner

Ansa och bryt loss foten från svampen. Lägg svamphattarna upp och ned på ett ugnssäkert fat. Finhacka svampfötterna. Strimla bladpersilja och basilika. Skala och finhacka vitlöken. Blanda senap och potatismjöl och krydda med svartpeppar.Vänd i svamp-, vitlök- och örthack.

Fördela blandningen på svampen. Strö över den rivna osten. Gratinera i 225 °C, ca 20 min.
Servera svampen som förrätt eller lättare kvällsrätt med sallad och bröd samt eventuellt tunna skivor rökt skinka.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!