Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chiapudding med overnights oats

Ingredienser

1 portion

2 msk chiafrön

3 msk havregryn

2 dl mandelmjölk

ev 1 nypa salt

2-3 krm Kockens kanel malen

2-3 krm Kockens kardemumma malen

1-2 krm Kockens ingefära malen

ca 1 krm Kockens fänkål malen

ca 2 hackade jordgubbar

ev flytande honung

Garnering

jordgubbar

Instruktioner

  1. Lägg frö, havregryn och kryddor i en burk eller skål. Häll på mjölken, tillsätt salt och rör en stund så det inte bildar klumpar. Sätt på locket eller täck över och sätt in i kyl till nästa dag.
  2. Fördela hackade jordgubbar över puddingen och servera några extra bär till. Söta eventuellt med med honung.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!