Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vit glögg med stjärnanis

Ingredienser

ca 1 l

1 flaska torrt vitt vin à 75 cl

ca 1 dl socker

1 dl koncentrerad äppeljuice

1 dl vatten

1 påse Kockens glöggkryddor (25 g)

Garnering

Kockens stjärnanis

Instruktioner

Koka upp äppeljuice, vatten, kryddor och socker. Låt stå och dra ett par timmar, gärna över natten. Sila och blanda med vinet. Värm upp till önskad temperatur. Häll upp i glas och garnera med stjärnanis.

En mindre söt glögg som passar till det mesta.

Tips! Går utmärk att spetsa och tillsätta mer eller mindre socker. Allt efter tycke och smak.

Alkoholfritt alternativ är att använda äppeljuice något mindre utspädd.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!