ca 5 mindre mandelskorpor
2 dl vispgrädde
2 msk socker
1/2 tsk Kockens kardemumma malen
4 dl rysk yoghurt
Garnering
jordgubbar
8 port.
ca 5 mindre mandelskorpor
2 dl vispgrädde
2 msk socker
1/2 tsk Kockens kardemumma malen
4 dl rysk yoghurt
Garnering
jordgubbar
1. Häll 1 dl vispgrädde i en kastrull, med en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången med. Tillsätt socker och kardemumma. Vill man bara ha vaniljsmak uteslut kardemumman och vice versa!
2. Låt alltsammans sjuda upp och koka ihop något tills det tjocknar. Ta upp vaniljstången och låt allt svalna.
3. Vispa resterande grädde. Blanda vaniljgrädden i yoghurten och vänd ner den vispade grädden. Vid servering varvas krossade mandelskorpor med vaniljfluffet.
4. Garnera med jordgubbar och servera några i en separat skål till!