Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Texas BBQ Burger

Ingredienser

4 port.

Burgare
800 g nötfärs
1 msk Kockens lökpulver
1 msk Kockens grillkrydda Texas
salt
Kockens svartpeppar grovmalen

Tillbehör
4 st hamburgerbröd, halverade
4 blad romansallad, sköljda och torkade
2 st tomater, skivade
1 st rödlök, skivad i ringar
2 msk bbq-sås

Jalapeño
100 g jalapeño
1 dl vinäger, vitvin
1 dl socker

Lökrelish
3 st gula lökar, skalade och skivade
1 tsk rapsolja, neutral
1 msk farinsocker
1 krm Kockens chili flakes
1 msk vinäger, vitvin

Instruktioner

Burgare
Blanda färsen med kryddorna och övriga ingredienser. Forma till fyra stycken burgare och grilla dem på båda sidor i några minuter.

Jalapeño
Dela jalapeñon på längden och tag ut kärnorna. Blanchera hastigt. Koka upp vinäger och socker och lägg i jalapeñon i den varma lagen. Låt svalna i lagen.

Lökrelish
Fräs löken i lite rapsolja ca 10 minuter. Rör om då och då. När löken mjuknar och börjar få färg tillsätt socker, chili flakes och vinäger och låt alltsammans koka en stund. Smaka av med salt.
Varva tillbehören, lökrelish och burgaren i bröden och servera jalapeño till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!