Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Syrlig schalottenlök

Ingredienser

4 port.

Schalottenlök
500 g schalottenlök, skalade med roten kvar
Salt

Lag
2 dl vitvinsvinäger
2 dl socker
2 dl vatten
0,5 g Kockens saffran, (ett paket)
2 st Kockens stjärnanis
1 krm Kockens timjan

Instruktioner

Schalottenlök
Koka lökarna försiktigt i saltat vatten. Genom att spara roten kommer de att sitta ihop bättre och se snyggare ut.

Lag
Koka upp alla ingredienser till lagen. Lägg schalottenlöken i väl rengjorda burkar och slå lagen över. Fyll nästa hela burken och sätt på locket. Sätt in burkarna i ugnen på 100 °C i 15 minuter, så ökar hållbarheten ytterligare.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!