
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Söta vårrullar med kokosdipp
Ingredienser
6 portioner
20 vårrulleplattor 15 x 15 cm (finns frysta)
1 ananas
250 mango, fryst
1 Kockens vaniljstång
1 tsk Kockens ingefära malen
1-2 msk smör
2 msk socker
saft av ½ lime
granatäppelkärnor
Kokosdipp
2 dl 34% crème fraiche
½ dl kokosgrädde
ca 2 msk florsocker
1-3 tsk limesaft
rostade kokosspån
friteringsolja
Tillagning
- Skär bort skalet på ananasen och dela i kvartar. Skär bort det hårda som är i mitten. Tärna fruktköttet fint och blanda med fint hackad mango. Stek i panna med smör. Dela vaniljstången och tillsätt fröna. Rör ner socker och limesaft. Låt svalna.
- Ta upp vårrulleplattorna. Pensla kanterna med vatten och lägg en klick fyllning i mitten. Lägg med snibben nedåt, vik in de yttre snibbarna och rulla ihop. Fritera i 180 °C, i ca 5 minuter tills de har fått en guldbrun färg. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. (Ha alltid lock nära och använd termometer så inte oljan kommer upp i för höga temperaturer).
- Vispa crème fraiche tills det blir en tjock massa. Rör i önskad mängd kokosmjölk. Söta med florsocker och lime för syrlighet.
- Servera vårrullarna med en klick kokosdipp, extra exotisk frukt om så önskas och rostade kokosspån.