Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sandkaka med choklad

Ingredienser

200 g smör eller margarin

2 dl socker

3 ägg

2 msk konjak

1 tsk vanillinsocker

3 dl Kockens Potatismjöl

2 tsk bakpulver

Garnering

1 dl vispgrädde

125 g mörk finhackad choklad

jordgubbar

Instruktioner

Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Häll i konjaken. Blanda vanillinsocker, potatismjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 1 timme.

Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills allt har smält. Låt svalna något. Ringla chokladen över den svala kakan och garnera med jordgubbar!

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!