200 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
2 msk konjak
1 tsk vanillinsocker
3 dl Kockens Potatismjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
1 dl vispgrädde
125 g mörk finhackad choklad
jordgubbar
200 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
2 msk konjak
1 tsk vanillinsocker
3 dl Kockens Potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
125 g mörk finhackad choklad
jordgubbar
Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Häll i konjaken. Blanda vanillinsocker, potatismjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 1 timme.
Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills allt har smält. Låt svalna något. Ringla chokladen över den svala kakan och garnera med jordgubbar!