Påsktårta med chili och kardemumma

1.91/5 (23)


Ingredienser

8 bitar

3 äggvitor

3 dl strösocker

1 tsk citron, saft

2 tsk kakao

2 tsk majsstärkelse

50 g mörk choklad

0,5 tsk Kockens kardemumma malen

1 tsk Kockens chilipeppar

Fyllning och topping

3 dl vispgrädde

1 dl kakao

1 dl strösocker

Godis och kryddgrönt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  3. Vispa ner sockret lite i taget och fortsätt vispa till en glansig maräng.
  4. Blanda kakao med majsstärkelse och vispa ner i marängen.
  5. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad. Blanda ner kardemumma och chili.
  6. Blanda chokladen med marängen lite slarvigt så att det blir ränder.
  7. Bred ut två cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Cirka 18 cm i diameter.
  8. Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 60 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt bottnarna svalna i ugnen så att de torkar ordentligt.
  10. Blanda samman vispgrädden med kakao och strösocker i en bunke. Ställ bunken i kylen 15 minuter.
  11. Vispa upp blandningen till en mousse, det går väldigt snabbt så vispa inte för fort.
  12. Lägg hälften av moussen mellan bottnarna och toppa med resten.
  13. Dekorera med ditt favoritgodis och lite kryddgrönt.

Härligt sega marängbottnar med en superenkel chokladmousse, helt omöjlig att motstå. Toppa med ditt favoritgodis!

Liknande recept: