
Påsktårta med chili och kardemumma
Ingredienser
8 bitar
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citron, saft
2 tsk kakao
2 tsk majsstärkelse
50 g mörk choklad
0,5 tsk Kockens kardemumma malen
1 tsk Kockens chilipeppar
Fyllning och topping
3 dl vispgrädde
1 dl kakao
1 dl strösocker
Godis och kryddgrönt
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Vispa ner sockret lite i taget och fortsätt vispa till en glansig maräng.
- Blanda kakao med majsstärkelse och vispa ner i marängen.
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad. Blanda ner kardemumma och chili.
- Blanda chokladen med marängen lite slarvigt så att det blir ränder.
- Bred ut två cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Cirka 18 cm i diameter.
- Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 60 minuter.
- Stäng av ugnen och låt bottnarna svalna i ugnen så att de torkar ordentligt.
- Blanda samman vispgrädden med kakao och strösocker i en bunke. Ställ bunken i kylen 15 minuter.
- Vispa upp blandningen till en mousse, det går väldigt snabbt så vispa inte för fort.
- Lägg hälften av moussen mellan bottnarna och toppa med resten.
- Dekorera med ditt favoritgodis och lite kryddgrönt.
Härligt sega marängbottnar med en superenkel chokladmousse, helt omöjlig att motstå. Toppa med ditt favoritgodis!