
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Fira in det nya året
Nyårsmousse black & white
Ingredienser
4 port.
½ förpackning Kockens chokladmousse 70% (med tillhörande ingredienser)
½ förpackning Kockens vit chokladmousse (med tillhörande ingredienser)
ca 50 g vit choklad
ca 50 g mörk choklad
valfritt strössel
2 sharonfrukter
1 stjärnfrukt
ca 1 dl skalade physalis
Tillagning
1. Tillred moussen enligt anvisning på förpackningen. Spritsa eller klicka moussen i mindre glas så det blir randigt. Ett tips är att använda två spritspåsar, en till den mörka och en till den ljusa. Ställ kallt för att stelna.
2. Smält hackad choklad var för sig och spritsa ut blommor på bakplåtspapper. Innan det stelnat helt, toppa med valfritt strössel. Lägg in i kyl för att stelna.
3. Vid servering, sätt i chokladdekorationerna och servera frukten till.