Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Mintchokladdip med fruktspett

Ingredienser

½ dl kakao

½ dl socker

1 msk Kockens Potatismjöl

4 dl mjölk

1 msk vaniljsocker

några droppar pepparmint hushållsarom

50 g mörk blockchoklad

Spett

Frukt och bär efter säsong exempelvis papaya, kiwi, physalis, jordgubbar, melon och ananas.

Instruktioner

Rör ut kakao, socker och potatismjöl med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka upp under omrörning på svag värme. Smaka av med vaniljsocker och pepparmint hushållsarom. Häll upp chokladkrämen i portionsskålar. Riv blockchokladen på rivjärn och strössla den över den varma krämen. Ställ kallt ca 2 timmar.

Skala och skär frukten i bitar. Trä upp frukten växelvis på fyra små träspett. Servera ett fruktspett till varje mintchokladdip eventuellt garnerad med en klick vispad grädde.

Tips: Mjölken kan ersättas med Solhavre, tofuline eller sojamjölk om du inte tål vanlig mjölk.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!