Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria saffransbiscotti

Ingredienser

Ca 45 st

100 g flytande margarin (mjölkfritt)
1 g (2 påsar) Kockens saffran
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
275 g (5 dl) Lailas gul Mjölmix
1 ½ tsk bakpulver
½ – 1 dl tranbär
Pärlsocker (kan uteslutas)

Instruktioner

Häll flytande margarin tillsammans med saffran i en bunke och blanda samman.
Rör ner äggen i saffransmargarinet. Tillsätt de torra ingredienserna samt de
hackade tranbären och blanda till en deg.
Dela degen i 3 lika delar och forma till 3 längder. Lägg dem sedan på en plåt.
Strö över pärlsocker. Grädda längderna i mitten av ugnen 20-25 minuter, 175 °C.
Ta ut plåten och dela längderna i önskad storlek, ca 1-2 cm tjocka skivor.
Eftertorka på eftervärmen i 10 minuter.

Tips!
– För gulare skorpor – värm det flytande margarinet tillsammans med saffran innan det hälls i bunken.
– Tranbären kan ersättas av annan torkad frukt eller mandel alternativt uteslutas helt.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!