Lailas Mjölmix, majsbaserad, glutenfri

Lailas Mjölmix, majsbaserad, glutenfri
Energi 1450 kJ/340 kcal
 Fett  <0,5 g
 -varav mättat  0 g
 Kolhydrater  84 g
 -varav sockerarter  0 g
 Fiber  2,4 g
 Protein  <0,5 g
 Salt  0 g

 

Ingredienser: Vetestärkelse (max 20 ppm gluten), psylliumfröskal, potatisfiber, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl)

Förvaring: Förvars torrt, inte för varmt och inte tillsammans med starkt luktande varor. Gäller speciellt öppnad förpackning.

Vikt: 1 kg

Volymvikt: 1 dl väger ca 55 g och 1 liter väger ca 550 g.

Hållbarhet: 4 år

Näringsvärde per 100 g:


Recept som innehåller Lailas Mjölmix, majsbaserad, glutenfri:


Mer om lailas mjölmix, majsbaserad, glutenfri

Ett mjöl med fördelar

Lailas Mjölmix kan ersätta vanligt mjöl i bakning och matlagning. Mjölmixen ger degar som kladdar mindre och är lätta att knåda och kavla, och bakverk som smakar gott, smular mindre och känns färska längre. Mixen innehåller även kostfiber som ger längre mättnadskänsla. Eftersom mjölmixen inte innehåller socker behöver du tillsätta socker när du bakar med jäst. Utan socker kan ingen deg jäsa.

Tips vid bakning

√ Om degen blivit för torr – tillför lite mer vätska och arbeta degen på nytt. Degen är lagom när den ser lite klistrig ut, men när man känner på den med en lätt mjölad hand ska den släppa.

√ Mjöl ersätts i förhållandet 1:1 i de flesta bakverk och maträtter förutom i jäsdegar då man ska använda mindre av mixerna.

√ När du mäter upp mjölet – ta med en sked och fyll ett decilitermått.

√ Täck över degen vid jäsning med plastfolie, det bevarar fukten bättre och det blir fina släta bakverk.

Ny förbättrad förpackning

Den nya förpackningen är lägre och tar därmed mindre plats hemma i ditt skafferi eller låda. Dessutom är den bättre för miljön! Innehåll och vikt är samma som tidigare.