Lailas glutenfria belgiska våfflor

Ingredienser

12 stycken

100 g smör
5 dl Lailas blå mjölmix
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjölk
3 ägg
+ smör till gräddning

Kockens kardemumma malen eller kardemummakärnor

Instruktioner

1. Smält allt smör i en kastrull eller i mikron, låt svalna något.
2. Blanda mjölmix, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
3. Vispa ner mjölk och ägg i bunken och avsluta med att vispa ner smöret.
4. Låt smeten stå 10 minuter för att svälla.
5. Smörj våffeljärnet och grädda våfflorna gyllene.

Tips! Strö gärna över lite malen eller mortlad kardemumma vid servering för extra goda våfflor! Våfflorna går även utmärkt att grädda i vanligt våffeljärn om man inte har ett belgiskt våffeljärn.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!