100 g smör
5 dl Lailas blå mjölmix
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjölk
3 ägg
+ smör till gräddning
Kockens kardemumma malen eller kardemummakärnor
Glutenfritt recept
12 stycken
100 g smör
5 dl Lailas blå mjölmix
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjölk
3 ägg
+ smör till gräddning
Kockens kardemumma malen eller kardemummakärnor
1. Smält allt smör i en kastrull eller i mikron, låt svalna något.
2. Blanda mjölmix, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
3. Vispa ner mjölk och ägg i bunken och avsluta med att vispa ner smöret.
4. Låt smeten stå 10 minuter för att svälla.
5. Smörj våffeljärnet och grädda våfflorna gyllene.
Tips! Strö gärna över lite malen eller mortlad kardemumma vid servering för extra goda våfflor! Våfflorna går även utmärkt att grädda i vanligt våffeljärn om man inte har ett belgiskt våffeljärn.