Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kokosbollar med vit choklad

Ingredienser

ca 25 stycken

1 ¼ dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 ½ dl kokosflingor
1 ½ dl havregryn
1 msk Kockens ingefära malen
skal från ½ citron
Garnering
ca 2 dl kokosflingor
röd hushållsfärg

Instruktioner

  1. Sjud upp grädden, ta kastrullen från värmen och rör ner finhackad choklad tills det löst sig.
  2. Rör ner övriga ingredienser. Låt stelna i kyl till lämplig konsistens att forma. Rulla bollar.
  3. Ta några droppar röd hushållsfärg i ½ tsk vatten. Häll kokosflingor i en plastpåse och droppa lösningen över kokosen. Gnugga innehållet i påsen med händerna utanpå tills allt fått önskad färg. Låt torka till något.
  4. Häll flingorna i en djup skål och rulla bollarna i kokos. Förvaras i kyl i en tätslutande burk.
Kontakta oss!