1 ¼ dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 ½ dl kokosflingor
1 ½ dl havregryn
1 msk Kockens ingefära malen
skal från ½ citron
Garnering
ca 2 dl kokosflingor
röd hushållsfärg
Kokosbollar med vit choklad
Ingredienser
ca 25 stycken
Instruktioner
- Sjud upp grädden, ta kastrullen från värmen och rör ner finhackad choklad tills det löst sig.
- Rör ner övriga ingredienser. Låt stelna i kyl till lämplig konsistens att forma. Rulla bollar.
- Ta några droppar röd hushållsfärg i ½ tsk vatten. Häll kokosflingor i en plastpåse och droppa lösningen över kokosen. Gnugga innehållet i påsen med händerna utanpå tills allt fått önskad färg. Låt torka till något.
- Häll flingorna i en djup skål och rulla bollarna i kokos. Förvaras i kyl i en tätslutande burk.