Pajdeg
200 g smör eller margarin
3 ½ dl vetemjöl
2 dl Kockens Potatismjöl
1 dl socker
Fyllning
5 dl blåbär
½ dl socker
1 msk Kockens Potatismjöl
1 paj
200 g smör eller margarin
3 ½ dl vetemjöl
2 dl Kockens Potatismjöl
1 dl socker
5 dl blåbär
½ dl socker
1 msk Kockens Potatismjöl
Smula ihop det finfördelade matfettet med vetemjöl, potatismjöl och socker till en deg. Tryck ut hälften av degen i en pajform. Grädda i mitten av ugnen vid
200 °C i ca 5 minuter. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut remsor. Lägg bären i pajskalet och strö över socker och potatismjöl. Lägg ett galler av remsorna över fyllningen. Grädda ytterliggare 20-25 minuter.
Blåbärspajen är god ljummen med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.