Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Jordgubbskräm på enkelt vis

Ingredienser

4 port.

4 dl vatten

1 l jordgubbar (ca 500 g)

1 dl socker

2 ½ msk Kockens Potatismjöl

1 tsk citronsaft

Instruktioner

Rör ut potatismjölet i lite av vattnet. Koka upp resten av ingredienserna. Ta kastrullen från värmen och häll i redningen i en fin stråle under omrörning. Koka upp men avbryt när första bubblan syns. Om slätare kräm önskas, låt bären koka sönder eller mixa dem innan redningen tillsätts.

Häll upp krämen och sockra lite för att hindra skinnbildning.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?