2 msk Kockens chilipeppar
1 msk Kockens chilipulver
1 msk Kockens spiskummin
1 msk Kockens paprikapulver
1 msk Kockens lökpulver
1 tsk Kockens vitlökspulver
1 tsk Kockens oregano
1 msk salt
1 msk socker
ca 1 dl krydda
2 msk Kockens chilipeppar
1 msk Kockens chilipulver
1 msk Kockens spiskummin
1 msk Kockens paprikapulver
1 msk Kockens lökpulver
1 tsk Kockens vitlökspulver
1 tsk Kockens oregano
1 msk salt
1 msk socker
1. Blanda samman alla kryddor. Mortla gärna samman kryddorna i en stor mortel så smakerna blandas väl.
2. Häll upp i en mörk och lufttät burk eller förvara på ett svalt och mörkt ställe!
I den här kryddblandningen vet du vad som finns i. Salthalten är inte så hög men det kan du reglera själv i efterhand. Kryddblandningen har en kraftigare smak och då även mindre dosering. Vi rekommenderar 2-4 tsk till 300 g färs. Prova dig fram för önskad smak.
Tips! Vill du ha en lite starkare krydda – tillsätt lite cayennepeppar.