Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillad laxöring med citron & dill

Ingredienser

4 port.

Laxöring

Laxöring, 1½ kg hel urtagen eller 600 g filé

3 msk Kockens citronpeppar

2 dl dill

4 st vitlöksklyftor, krossade

2 st citroner, klyftor

salt

bindgarn

Kall sås

50 g forellrom

2 dl smetana eller crème fraiche

1 msk citronsaft

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Instruktioner

Laxöring

Krydda fisken rikligt med salt och svartpeppar. Fyll fisken med hela dillkvistar, citronklyftor och de krossade vitlöksklyftorna. Surra fisken med bindgarn så att den håller ihop.

Grilla den på medelvärme ca 15 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 50 °C.

Kall sås

Rör sammans forellrom, smetana och citron. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering

Servera fisken med citronklyftor och dillkvistar. En fräsch sallad med krutonger passar bra att servera til

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!