1 stor färsk ananas
Kolakräm
1 dl socker
3 dl vatten
½ dl sirap
2 tsk Kockens Potatismjöl
½ tsk vaniljsocker
1 stor färsk ananas
1 dl socker
3 dl vatten
½ dl sirap
2 tsk Kockens Potatismjöl
½ tsk vaniljsocker
Börja med kolakrämen. Smält sockret i en stekpanna. Skaka pannan några gånger, men rör inte eftersom sockret då lätt klumpar sig. När sockret smält och blivit ljusbrunt hälls vattnet i. Tillsätt sirapen och låt koka upp. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i pannan. Låt koka upp. Ta pannan åt sidan och smaka av med vaniljsockret. Låt krämen kallna. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i skivor. Grilla skivorna i ugn, på utegrill eller i grillpanna.
Servera de nygrillade ananasskivorna med kall kolakräm till och eventuellt vaniljglass.
Tips: Om det inte finns färsk ananas kan skivad från burk användas. 1 burk à ca 800 g är lagom