Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladmousse med nötkrokant

Ingredienser

4 port.

1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser

1 ½ dl vispgrädde

1-2 dl hallon

Nötkrokant

25 g smör

1 dl socker

1 ½ dl grovt hackade hasselnötskärnor

Instruktioner

1. Tillred chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela moussen i glas eller mindre formar. Ställ kallt.

2. Nötkrokant: Koka smör och socker tills det fått en gyllenbrun färg. Rör om då och då. Vänd ner hackade hasselnötskärnor och häll snabbt ut på bakpappersklädd plåt. Låt stelna. Krossa krokanten i lagom stora bitar och strö över chokladmoussen. Servera resterande i en skål bredvid.

3. Garnera med vispad grädde och hallon.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?