Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

ca 20 st

125 g smör

2 1/4 dl socker

1 ägg

ev 1/2 Kockens vaniljstång

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk Kockens bikarbonat

2 3/4 dl havregryn

2 krm salt

1 msk kakao

ca 1 tsk Kockens kanel malen

ca 1 tsk Kockens ingefära malen

150 g chokladknappar

Färgglada linser till garnering

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under vispning. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ner.
  2. Blanda vetemjöl med bikarbonat, tillsätt havregryn salt, kakao och kryddor. Rör ner omväxlande med chokladen i smeten.
  3. Forma kulor, lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt och platta till dem med en gaffel. Tryck ner non stop i kakorna.
  4. Grädda kakorna i 175 °C  i 10-12 minuter, Låt kakorna kallna på plåten.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!