Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Cake pops med smak av kaffe

Ingredienser

35-40 stycken

200 g valnötter
1 påse (55 ) g fruktbitar (hallon, jordgubbar, svartvinbär)  eller liknande
200 g urkärnade katrinplommon
150 g urkärnade dadlar
3/4 dl kakao
1 msk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
1 liten kopp espresso eller  starkt kaffe (ca 3/4 dl)
1 dl havregryn
1 burk (48 g) Kockens sesamfrön
½  dl honung
Garnering
mörk choklad (200 g räcker till ca 20 st)
ljus och vit choklad kan också användas
Kockens sesamfrön, chili flakes, stött kardemumma

Instruktioner

  1. Lägg valnötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i 200° C i ett par minuter. Vänd dem med stekspade, de ska bli ljust rostade. Passa noga, det kan gå fort. Låt svalna något. Kör dem sedan ett par varv i mixern.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och kör samman till en tjock massa. Känns det för tjockt att rulla tillsätt en aning kaffe eller tvärtom några havregryn. Låt dem kallna i kyl.
  3. Smält choklad, doppa bollarna i chokladen och sätt i skaft. Strö över önskad garnering.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!