Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Black bean chili-gryta

Ingredienser

4 port.

Chili

1 st gul lök, skalad, finhackad

1 st vitlöksklyfta, skalad, krossad

1 burk svarta bönor, kokta

1 msk olivolja

1 st röd chili, urkärnad, finhackad

2 st tomater

2 msk Kockens spiskummin

mynta till garnityr

Grönsaker

4 st majskolvar

1 burk matvete, kokt

1 msk olivolja

2 tsk Kockens Mexican Spice Mix

1 knippe vårlök, strimlad

Instruktioner

Chili

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt bönor och tomater och låt det koka i 20 minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar.

Grönsaker

Skär kornen av majskolven och fräs dem i olivolja. Tillsätt matvete och låt det fräsa i 5 minuter. Krydda därefter med Mexican spice mix. Tillsätt vårlöken och smaka av med salt.

Servering

Servera på varma tallrikar och garnera med myntan.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!