Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Björnbärssylt med enbär

Ingredienser

ca 8 dl

500 g björnbär, färska alt. frysta

450 g socker

1 msk Kockens enbär

1 st citron, raspet

5 cl gin

2 g Kockens citronsyra

Instruktioner

Blanda samtliga ingredienser utom citronsyra och enbär. Lägg enbären i en tekula och låt kulan koka med i sylten. Koka sylten tills den har en temperatur på 102 °C. Tag ur tekulan och tillsätt gin och citronsyra. Rör om och häll upp på burkar och förslut.

Serveras med nybakta scones, clotted cream eller färskost och en kopp Earl Grey.

Tips! Vill man ha en kraftigare enbärssmak kan man köra enbären i en kryddmixer och sedan koka med dem i sylten från början.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!