Bergtungsrullader
Koka den vita sparrisen i saltat vatten cirka 4 minuter beroende på tjocklek. Det ska fortfarande vara lite motstånd i den. Kyl av den i isvatten. Gör likadant med den gröna sparrisen men koka bara i 2 minuter. Dela sparrisen på mitten och fördela bitarna i 8 lika stora högar. Rulla in dem i bergtungan. Lägg dem två och två på alluminiumfoliet och lägg en klick smör på varje. Häll på lite vin och salt. Gör små lufttäta paket av dem. Grilla paketen på en varm grill i cirka 7-8 minuter.
Potatis- och äppelkompott
Koka potatisen i saltat vatten. När det är cirka 3 minuter kvar, lägg i äppelbitarna och koka färdigt. Häll av och låt stå och ånga av i några minuter. Mosa potatis och äpplen tillsammans med grädden och créme fraichen, men se till så att det fortfarande är bitar kvar. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över persiljan precis innan servering.
Svartpepparsmör
Vispa smöret med en elvisp tills det blir vitt och luftigt. Blanda i citronsaften och svartpepparn. Smaka av med salt.