Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Bergtungsrullader med sparris

Ingredienser

4 port.

Bergtungsrullader

700 g bergtungsfilé

1 knippe grön sparris, skalad

1 knippe vit sparris, skalad

0,5 dl vitt vin

2 msk smör

4 st ark aluminiumfolie

Potatis- och äppelkompott

600 g färskpotatis

2 st äpplen, skalade och skurna i mindre bitar

1 dl grädde

1 dl crème fraiche

1 tsk Kockens persilja

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Svartpepparsmör

100 g smör, rumstempererat

1 tsk Kockens svartpeppar grovmalen

1 msk citronsaft

salt

Instruktioner

Bergtungsrullader

Koka den vita sparrisen i saltat vatten cirka 4 minuter beroende på tjocklek. Det ska fortfarande vara lite motstånd i den. Kyl av den i isvatten. Gör likadant med den gröna sparrisen men koka bara i 2 minuter. Dela sparrisen på mitten och fördela bitarna i 8 lika stora högar. Rulla in dem i bergtungan. Lägg dem två och två på alluminiumfoliet och lägg en klick smör på varje. Häll på lite vin och salt. Gör små lufttäta paket av dem. Grilla paketen på en varm grill i cirka 7-8 minuter.

Potatis- och äppelkompott

Koka potatisen i saltat vatten. När det är cirka 3 minuter kvar, lägg i äppelbitarna och koka färdigt. Häll av och låt stå och ånga av i några minuter. Mosa potatis och äpplen tillsammans med grädden och créme fraichen, men se till så att det fortfarande är bitar kvar. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över persiljan precis innan servering.

Svartpepparsmör

Vispa smöret med en elvisp tills det blir vitt och luftigt. Blanda i citronsaften och svartpepparn. Smaka av med salt.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!