Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Pasta pomodoro med spenat

Ingredienser

4 port.

Tomatsås

2 st gula lökar, skalade, finhackade

8 st vitlöksklyftor, skalade, krossade

1 st äpple, skalat

2 burk krossade tomater

2 msk olivolja

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Pasta

500 g pasta

1 tsk Kockens pastakrydda

Garnityr

200 g mozzarella

50 g babyspenat

Instruktioner

Tomatsås

Svetta lök och vitlök på svag värme i olivoljan. Tillsätt de krossade tomaterna och äpplet och låt det sjuda i minst 40 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev socker. Ta upp äpplet och släng. Äpplet suger upp beskan ur tomaterna och tillför sötma men ska inte serveras.

Pasta

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Rör sedan ned pastakryddan och sedan tomatsåsen.

Servering

Blanda den varma pastablandningen med spenat och mozzarella vid serveringen och krydda med svartpeppar.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!