Tårtbotten
3 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl Kockens Potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
äppelmos
Garnering
2-3 dl vispad grädde
1-1 ½ äpple
socker
några björnbär
ev. myntablad
3 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl Kockens Potatismjöl
2 tsk bakpulver
äppelmos
2-3 dl vispad grädde
1-1 ½ äpple
socker
några björnbär
ev. myntablad
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner potatismjöl
blandat med bakpulver i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form (1 ½ liter). Grädda i ugn vid 175 °C i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler och låt kallna. Stek tunna urkärnade äppelklyftor med socker och kanel.
Dela kakan: Skär med lång kniv. Börja med att markera ett snitt runt kanten. Skär så att man hela tiden ser spetsen på kniven och låt följa markeringen. Lägg samman bottnarna med äppelmos emellan. Vispa grädden och bred den över kakan. Lägg de rumstempererade äppelklyftorna på tårtan.Spritsa grädde runt om!