Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Anis- & saffransskorpor

Ingredienser

ca 100 st

100 g ekosmör, svenskt

170 g socker

400 g vetemjöl

1 g Kockens saffran

12 g Kockens bikarbonat

2 st ägg, svenska ekologiska

100 g yoghurt, svensk ekologisk

1½ msk Kockens anis hel, mortlad

Dekoration

mandel, hyvlad

pärlsocker

ägg, till penslingen

Instruktioner

Blanda samtliga torra ingredienser ordentligt. Tillsätt tärnat, rumstempererat smör och blanda tills det blir en ”sandig” konsistens. Tillsätt sedan ägg och yoghurt. Knåda till en smidig deg. Den kommer att vara ganska ”vek” men mjöla bänken ordentligt så går det enkelt att rulla den till 2 cm tjocka rullar. Lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med lite ägg och strö hyvlad mandel och pärlsocker över. Baka i ugnen på 180 °C till vackert gyllengul färg.

Tag ut och skär upp i 2 cm tjocka skivor och baka sedan i ugnen på 160 °C i 10-15 minuter så att de blir ordentligt rostade. Låt svalna och njut med en god kopp kaffe alternativt ett glas gott dessertvin.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!