1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
1 ½ dl vispgrädde
1-2 dl hallon
Nötkrokant
25 g smör
1 dl socker
1 ½ dl grovt hackade hasselnötskärnor
4 port.
1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser
1 ½ dl vispgrädde
1-2 dl hallon
Nötkrokant
25 g smör
1 dl socker
1 ½ dl grovt hackade hasselnötskärnor
1. Tillred chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Fördela moussen i glas eller mindre formar. Ställ kallt.
2. Nötkrokant: Koka smör och socker tills det fått en gyllenbrun färg. Rör om då och då. Vänd ner hackade hasselnötskärnor och häll snabbt ut på bakpappersklädd plåt. Låt stelna. Krossa krokanten i lagom stora bitar och strö över chokladmoussen. Servera resterande i en skål bredvid.
3. Garnera med vispad grädde och hallon.