Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kumminglaserad rödkål

Ingredienser

4 port.

½ huvud rödkål, strimlat

1 msk smör

3 msk mörk sirap

3 st Kockens kanel hel

1 msk Kockens kummin hel

1 msk ljus vinäger

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Instruktioner

Fräs rödkålen i smöret på svag värme i 5 minuter. Salta. Tillsätt resterande ingredienser och låt allt puttra ihop i 20-30 minuter, rör om då och då för en jämnare tillagning. Smaka av med salt och peppar. Viktigt att behålla lite tuggmotstånd i kålen, så att det inte blir mosigt.

Servera kålen varm ur pannan.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!