Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Nyårsmousse black & white

Ingredienser

4 port.

½ förpackning Kockens chokladmousse 70% (med tillhörande ingredienser)

½ förpackning Kockens vit chokladmousse (med tillhörande ingredienser)

ca 50 g vit choklad

ca 50 g mörk choklad

valfritt strössel

2 sharonfrukter

1 stjärnfrukt

ca 1 dl skalade physalis

Instruktioner

1. Tillred moussen enligt anvisning på förpackningen. Spritsa eller klicka moussen i mindre glas så det blir randigt. Ett tips är att använda två spritspåsar, en till den mörka och en till den ljusa.  Ställ kallt för att stelna.

2. Smält hackad choklad var för sig och spritsa ut blommor på bakplåtspapper. Innan det stelnat helt, toppa med valfritt strössel. Lägg in i kyl för att stelna.

3. Vid servering, sätt i chokladdekorationerna och servera frukten till.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!