Foto: Fabian Björnstjerna. Recept & styling: Årets Kock

Kryddstekt fläskkotlett

Ingredienser

4 port.

Kryddstekt fläskkotlett med kumminstuvad savoykål, picklade senapsfrön och bakat äpple

Kryddstekt Fläskkotlett

700g fläskkotlett

1 krm rökt paprika

1 krm oregano

1 krm svartpeppar

1 krm timjan

1 krm salt

Kumminstuvad savoykål

1 st savoykål

4 dl vispgrädde

2 msk kummin

1 tsk salt

Picklade senapsfrön

1 dl socker

1 dl vatten

½ dl ättika

2 msk senapsfrön

Bakat äpple

2 st Ingrid-Marie äpplen

Friterad kapris

1 dl kapris

3 dl matolja till fritering

Instruktioner

Kryddstekt Fläskkotlett

Blanda alla torra kryddorna. Strö kryddblandningen på köttet och stek köttet runt om. Baka sedan köttet i ugn på 120 grader tills den har en innertemperatur på 63 grader.

Kumminstuvad kål

Plocka 4 savoykålsblad och spara till servering. Strimla kålen tunt. Rosta kumminen i en torr panna och lägg i kålen. Slå på grädden och koka kålen mjuk. Smaka av med salt. Koka savoykålsbladet vid servering i rikligt saltat vatten.

Picklade frön

Koka upp en kastrull med vatten. Blanchera fröna ca 10 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt ättika, socker och vatten i kastrullen och koka upp. Låt svalna innan servering.

Bakat äpple

Dela äpplena på mitten och baka i ugn på 120 grader ca 15 minuter.

Friterad kapris

Häll av kaprisen och låt den torka. Värm olja till 160 grader och fritera kaprisen ca 1 minut tills den slutar bubbla.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!