Rosépeppar och limesill

Ingredienser

1 burk urvattnade sillfiléer

1 dl ättikssprit

2 dl vatten

3 dl strösocker

1 liten purjolök

2 lime

1 msk Kockens kryddpeppar hel

1 msk Kockens rosépeppar

 

Instruktioner

  1. Häll av sillfiléerna och låt dem rinna av, skiva sillen i centimeterbreda skivor.
  2. Blanda ättika, vatten och socker i en bunke och rör tills sockret löst upp sig.
  3. Dela och skölj purjolöken och finhacka.
  4. Skölj limen och skiva.
  5. Varva sillfiléer med lök, lime, kryddpeppar och rosépeppar i en ren glasburk.
  6. Häll lagen över och låt stå kallt i två dygn.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!