
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Härligt frasig
Päronflarn med roquefort
Ingredienser
8-10 bitar buffé
1 rektangulär smördegsplatta (250 g)
1 purjolök
smör till stekning
salt & Kockens peppar
100 g philadelphiost naturell
1 tsk Kockens vitlökspeppar
1 tsk kyndel
1 ägg + ägg till pensling
2-3 fasta päron
50-75 g smulad grönmögelost
ca 1 msk flytande honung
Garnering:
ruccola
Tillagning
- Rulla ut degen med papper på en plåt, nagga och vik upp kanterna runt om något. Skiva purjolöken tunt och fräs mjuk i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda Philadelphiaost med kryddor och ägg. Täck flarnet med massan. Strö över den avsvalnade purjolöken.
- Skiva päronen tunt och lägg på. Smula roquefort över och toppa med ringlad honung. Pensla kanten med lätt vispat ägg!
- Grädda i 200 C i ca 25 min el. tills den har fått fin färg och ser frasig ut. Servera den ljummen.