Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Härligt frasig

Päronflarn med roquefort 0/5 (2)


Ingredienser

8-10 bitar buffé

1 rektangulär smördegsplatta (250 g)
1 purjolök
smör till stekning
salt & Kockens peppar
100 g philadelphiost naturell
1 tsk Kockens vitlökspeppar
1 tsk kyndel
1 ägg + ägg till pensling
2-3 fasta päron
50-75 g smulad grönmögelost
ca 1 msk flytande honung

Garnering:
ruccola

Tillagning

  1. Rulla ut degen med papper på en plåt, nagga och vik upp kanterna runt om något. Skiva purjolöken tunt och fräs mjuk i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda Philadelphiaost med kryddor och ägg. Täck flarnet med massan. Strö över den avsvalnade purjolöken.
  2. Skiva päronen tunt och lägg på. Smula roquefort över och toppa med ringlad honung. Pensla kanten med lätt vispat ägg!
  3. Grädda i 200 C i ca 25 min el. tills den har fått fin färg och ser frasig ut. Servera den ljummen.
Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: