Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Extra gott på frukosten

Lailas glutenfria scones utan mjölk 0/5 (6)


Ingredienser

2 st

3 ½ dl Lailas blå eller 3 ½ dl Lailas gul Mjölmix

1 dl Pofiber

3 tsk bakpulver

50 g margarin

2 ägg

1 dl vatten

Tillagning

Sätt ugnen på 250 °C. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör, ägg och vatten. Rör ihop till en deg eller kör det i en matberedare. Dela degen i 2 delar. Lägg på bakplåtspapper. Platta med mjölad hand till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Gräddning: 250 °C, ca 10 minuter, i mitten av ugnen

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: