Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria scones utan mjölk

Ingredienser

2 st

3 ½ dl Lailas blå eller 3 ½ dl Lailas gul Mjölmix

1 dl Pofiber

3 tsk bakpulver

50 g margarin

2 ägg

1 dl vatten

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 °C. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör, ägg och vatten. Rör ihop till en deg eller kör det i en matberedare. Dela degen i 2 delar. Lägg på bakplåtspapper. Platta med mjölad hand till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Gräddning: 250 °C, ca 10 minuter, i mitten av ugnen

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?