Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Passar bra till julen

Lailas glutenfria saffranskakor


Ingredienser

ca 30 st

0,5 g (1 påse) Kockens saffran + 1 tsk sprit eller smält margarin
4 1/2 dl (240 g) Lailas blå Mjölmix
1 tsk Kockens hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl florsocker
200 g margarin

Tillagning

Sätt på ugnen. Stöt saffranet i en mortel och blanda med spriten/margarinet.
Bearbeta margarin, florsocker och vaniljsocker i köksmaskin eller mixer, tillsätt mjölmix, hjorthornssalt och saffran. Fortsätt bearbeta degen tills den är helt homogen. Låt den vila en stund i kylen.

Dela degen i 4 bitar och rulla ut till längder. Skär längderna i ca 1,5-2 cm tjocka skivor (ca 10 g deg). Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck lätt med tummen och gör ränder med en gaffel. Doppa gaffeln i mjöl om den fastnar. Grädda.

Gräddning: 175 °C i 11-13 minuter, i mitten av ugnen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: