Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria saffranskakor

Ingredienser

ca 30 st

0,5 g (1 påse) Kockens saffran + 1 tsk sprit eller smält margarin
4 1/2 dl (240 g) Lailas blå Mjölmix
1 tsk Kockens hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl florsocker
200 g margarin

Instruktioner

Sätt på ugnen. Stöt saffranet i en mortel och blanda med spriten/margarinet.
Bearbeta margarin, florsocker och vaniljsocker i köksmaskin eller mixer, tillsätt mjölmix, hjorthornssalt och saffran. Fortsätt bearbeta degen tills den är helt homogen. Låt den vila en stund i kylen.

Dela degen i 4 bitar och rulla ut till längder. Skär längderna i ca 1,5-2 cm tjocka skivor (ca 10 g deg). Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck lätt med tummen och gör ränder med en gaffel. Doppa gaffeln i mjöl om den fastnar. Grädda.

Gräddning: 175 °C i 11-13 minuter, i mitten av ugnen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?