Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria pannkakor

Ingredienser

ca 8 st

4 dl Lailas blå eller 5 dl Lailas gul Mjölmix
6 dl mjölk
½ tsk salt
3 ägg
25 g smör eller margarin
smör/margarin till gräddning

Instruktioner

  1. Vispa samman mjölk och mjöl. Tillsätt ägg och salt. Smält matfettet och vispa ner det i smeten.
  2. Hetta upp stekpannan och lägg i en klick matfett till den första gräddningen. Vispa smeten varje gång innan du gräddar eftersom mjölet sjunker till botten. Beräkna knappt 1 dl smet till en stor panna. Häll ett tunt lager smet i pannan och grädda pannkakorna på ganska kraftig värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
  3. Servera gärna med grädde, sylt och färska bär.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?