Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Toppa med sylt och grädde

Lailas glutenfria pannkakor

2.35/5 (34)


Ingredienser

ca 8 st

4 dl Lailas blå eller 5 dl Lailas gul Mjölmix
6 dl mjölk
½ tsk salt
3 ägg
25 g smör eller margarin
smör/margarin till gräddning

Tillagning

  1. Vispa samman mjölk och mjöl. Tillsätt ägg och salt. Smält matfettet och vispa ner det i smeten.
  2. Hetta upp stekpannan och lägg i en klick matfett till den första gräddningen. Vispa smeten varje gång innan du gräddar eftersom mjölet sjunker till botten. Beräkna knappt 1 dl smet till en stor panna. Häll ett tunt lager smet i pannan och grädda pannkakorna på ganska kraftig värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
  3. Servera gärna med grädde, sylt och färska bär.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan