Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Toppa med sylt och grädde

Lailas glutenfria pannkakor 2.13/5 (31)


Ingredienser

ca 8 st

4 dl Lailas blå eller 5 dl Lailas gul Mjölmix

6 dl mjölk

½ tsk salt

3 ägg

25 g smör eller margarin

Tillagning

Vispa samman mjölk och mjöl. Tillsätt ägg och salt. Smält matfettet och vispa ner det i smeten.

Hetta upp stekpannan och lägg i en klick matfett till den första gräddningen. Vispa smeten varje gång innan du gräddar efter-

som mjölet sjunker till botten. Beräkna knappt 1 dl smet till en stor panna.

Häll ett tunt lager smet i pannan och grädda pannkakorna på ganska kraftig värme tills de är gyllenbruna och fina.

Stek några minuter på varje sida. Servera gärna med grädde, sylt och färska bär.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: