Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chili con carne med tillbehör

Ingredienser

4 port.

1 burk kidneybönor

400 g köttfärs

smör till stekning

2 mindre gula lökar

2 röda hackade paprikor

500 g krossade tomater

1-1 1/2 dl vatten

1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond

1 Kockens lagerblad

1 tsk Kockens spiskummin

2 ½-3 tsk Kockens Chili Chipotle

1 tsk Kockens vitlökspulver

1 tsk Kockens oregano

Valfria tillbehör

tjock yoghurt eller liknande (grekisk/turkisk/rysk)

skivad salladslök, riven ost, tärnad avokado, tortillabröd, limeklyftor

Instruktioner

1. Bryn köttfärsen smulig i omgångar och smaksätt med salt och kryddor. Vispa ur pannan med lite vatten varje gång så det motsvarar ungefär ca 1 1/2 dl. Häll över till större gryta.

2. Fräs hackad lök och paprika i mindre bitar. Häll över det i färsen.

3. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av.

4. Tillsätt tomatkross och låt småputtra under lock ca 30 minuter. Lägg till sist i bönorna och smaka av om eventuellt mer kryddor behövs. Servera med tillbehör.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?