Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddstark

Chili con carne med tillbehör

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

1 burk kidneybönor

400 g köttfärs

smör till stekning

2 mindre gula lökar

2 röda hackade paprikor

500 g krossade tomater

1-1 1/2 dl vatten

1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond

1 Kockens lagerblad

1 tsk Kockens spiskummin

2 ½-3 tsk Kockens Chili Chipotle

1 tsk Kockens vitlökspulver

1 tsk Kockens oregano

Valfria tillbehör

tjock yoghurt eller liknande (grekisk/turkisk/rysk)

skivad salladslök, riven ost, tärnad avokado, tortillabröd, limeklyftor

Tillagning

1. Bryn köttfärsen smulig i omgångar och smaksätt med salt och kryddor. Vispa ur pannan med lite vatten varje gång så det motsvarar ungefär ca 1 1/2 dl. Häll över till större gryta.

2. Fräs hackad lök och paprika i mindre bitar. Häll över det i färsen.

3. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av.

4. Tillsätt tomatkross och låt småputtra under lock ca 30 minuter. Lägg till sist i bönorna och smaka av om eventuellt mer kryddor behövs. Servera med tillbehör.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan