Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vit mousse med kolatäcke

Ingredienser

4 port.

1 förpackning Kockens vit chokladmousse med tillhörande ingredienser

Chokladkola
¾ dl vispgrädde
¾ dl socker
½ dl mörk sirap
½ msk kakao
50 g mörk choklad
25 g smör
hallon och blåbär
mynta eller citronmeliss

Instruktioner

1. Tillred chokladmoussen enligt anvisningar på förpackningen. Fördela moussen i vackra glas. Ställ in i kylen.

2. Chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt sjuda samman i ca 5 minuter tills den tjocknat något. Dra kastrullen från plattan och rör ner finhackad choklad och smör. Låt svalna men inte stelna helt. Häll kolan över moussen. Ställ kallt för att stelna.

3. Garnera med bär och citronmeliss/mynta och om det blir kolasås över, servera den i separat skål till.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!