Vegetariska bönburgare

Ingredienser

2 paket svarta bönor (7 dl kokta bönor)
10 soltorkade tomater
2 gula lökar
6 pressade vitlöksklyftor
1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
1 dl Kockens potatismjöl
1 msk Kockens basilika
1 msk Kockens paprikapulver
1 msk Kockens spiskummin
1 krm Kockens cayennepeppar
1 tsk Kockens svartpeppar
1 tsk Himalayasalt

Instruktioner

  1. Gör ditt chiaägg genom att blötlägg 1 msk chiafrön i 3 msk vatten.
  2. Mixa bönor, soltorkade tomater till en smet, enklast i en matberedare
  3. Finhacka löken och tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
  4. Forma smeten till 4-5 burgare.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja och låt burgarna få rejäl yta utan att brännas.
  6. Sänk sedan värmen och stek ca 4 minuter.

Servera med bröd och friterade vaxbönor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?